CORONAVIRUS EN CHRISTUS – JOHN PIPER

Get the latest book by John Piper for free!

John Piper over Gods soevereiniteit in het lijden en tijdens een pandemie

achtergrondvideo bij ‘Coronavirus en Christus’

‘Staan onze voeten op de Rots? Staan wij op de Rots die niet kan wankelen – nooit?’

Hoe kan God soeverein en goed zijn terwijl er duizenden mensen sterven aan het coronavirus? En wat heeft de uitbraak van het virus ons te zeggen? John Piper schreef er een boekje over; samen met betrokken partners deelt Geloofstoerusting het uit.

In het boek ‘Coronavirus en Christus’ belicht John Piper verschillende aspecten over het coronavirus in Bijbels perspectief.

meer over de auteur

Wie is de auteur van het boek ‘Coronavirus en Christus’?

John Piper is de oprichter en senior schrijver bij Desiring God en is kanselier van de Bethlehem College & Seminary. Gedurende 33 jaar heeft Piper gediend als voorganger van de Bethlehem Baptist Church.

Hij heeft meer dan 50 boeken geschreven, waarvan ‘Verlangen naar God’ en ‘Vreugde van God’ de meest bekende werken in het Nederlands zijn. Eind vorig jaar werd zijn boek ‘Geroepen tot vreugde’ uitgegeven.

Meer dan 30 jaar van zijn prediking en artikelen zijn gratis beschikbaar op desiringGod.org Piper woont in de omgeving van Minneapolis samen met zijn vrouw Noel en heeft vijf kinderen en veertien kleinkinderen.

 

‘De soevereine God die het het virus zou kunnen stoppen en dat toch niet doet, is de God die de ziel te midden van het virus ondersteunt. Als we dit geheim kennen, maakt dat alles anders!’

John Piper, auteur

MEER OVER DE SCHRIJVER

‘Hoe kan God soeverein en goed zijn terwijl er duizenden mensen sterven aan het coronavirus?

En wat heeft de uitbraak van het virus ons te zeggen? Daar gaat het nieuwste boek van John Piper over. Als het leven op losse schroeven komt te staan, laat Piper zien dat de christen toch vreugde in God mag hebben. Als God slechts een liefdevolle God is Die niets aan het lijden kan doen, stonden we er beroerder voor. Gods soevereiniteit verlamt niet, maar geeft vreugde en troost. Je hoeft volgens Piper niet bang te zijn voor welk virus dan ook.

Marcel Vroegop,
oprichter Geloofstoerusting.nl

Beluister dit boek waar je maar wilt via onze podcast 

Omdat het in het dagelijks leven vaak te druk is om even lekker een goed boek te pakken en deze te lezen, bieden we u ook dit boek als luisterboek aan. Makkelijk voor onderweg, of tijdens uw werkzaamheden. Luisteren wanneer het jou het beste uitkomt.

Klik op de onderstaande logo’s om het luisterboek via één van deze platformen als een podcast te beluisteren!

Gratis ebook 

Thuis op de bank met een tablet in de hand, digitaal markerend de citaten die je het meeste aanspreken – die mogelijkheid wordt je geboden met dit eBook. Voor wie het liefste teksten leest op een beeldscherm is dit een uitkomst!

Gratis luisterboek 

Er zijn vele manieren om een goed boek te lezen. Eén daarvan is om deze luisterend te lezen. De laatste jaren zijn luisterboeken steeds populairder geworden. Wij hebben daarom het boek Coronavirus en Christus als podcast beschikbaar gemaakt op diverse platformen.

Gratis boek

Digitale middelen zijn prachtig, … maar er gaat niets boven een fysiek, hardcover boek in je handen. Doormiddel van fondsen zijn we in staat om zelfs een hardcover versie gratis aan te bieden. Let op! – zolang de voorraad strekt uiteraard.

initiatief ‘Coronavirus en Christus’

Dit boek mag absoluut niet ontbreken in je boekenkast! Bestel nu een gratis exemplaar.

Dit unieke Nederlandse initiatief wordt je aangeboden door Geloofstoerusting in samenwerking met Desiring God en betrokken partners: TGC Nederland en Vlaanderen, HeartCry en Zoeklicht.

Dit exclusieve aanbod geldt zolang de voorraad strekt.

wereldwijde verspreiding

Bezoek de ‘landing pages’ van dit project in andere talen

Het project is geïnitieerd door Desiring God in samenwerking met uitgeverij Crossway Books en vele lokale partners. Hieronder volgt een overzicht van de landing pages waar je ‘Coronavirus en Christus’ in andere talen kunt vinden. Deel deze links in je netwerk!

Desiring God – Engels
Revenir à l’Évangile – Frans
Coram Deo – Italiaans
Indonesisch
Chinees
Spaans
Portugees
Arabisch
Russisch
Duits
Koreaans
Farsi
Pools
Albanees
Vietnamees
Urdu
Hindi
Swahili
Nepalees

Wil je een vraag stellen, opmerking delen of met een donatie ons werk steunen?

Gerelateerde artikelen en video's

ARTIKEL

Hoe moeten we als christenen het coronavirus duiden?

God kan en wil soms ziekte gebruiken als oordeel over mensen die niets willen weten van Hem en Zijn wegen. Elke ramp is een donderslag van goddelijke barmhartigheid te midden van het oordeel. En God roept het jou toe: ‘Bekeer je en wend je tot God om barmhartigheid te ontvangen, zodat Hij in jouw leven alle eer krijgt die Hij waard is.’

AUDIO

Interview met John Piper door Collin Hansen (Engels)

John Piper sprak in de podcast Gospelbound van TGC met Collin Hansen over wat God doet door middel van het coronavirus. In dit interview worden de recente artikelen van N.T. Wright besproken en het belang om te volharden in onze smeekbede dat God een einde zal maken aan deze pandemie.

ARTIKEL

C.S. Lewis over het Coronavirus

Het is inmiddels duidelijk dat Covid-19 een dodelijke pandemie is die wereldwijd ernstige gevolgen heeft. Alle nodige voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen. Maar de woorden die C.S. Lewis 72 jaar geleden schreef zijn ook nu nog relevant. Je hoeft voor ‘atoombom’ alleen maar ‘coronavirus’ in te vullen.

VIDEO

Jij zult lijden – John Piper

Lijden is onlosmakelijk verbonden aan het leven. ‘Noteer dan maar: pijn, verlies van je kind, malaria, huwelijksproblemen, spanningen in het team, demonische tegenstand, martelingen. Het zal komen. (…) Maar in die pijn – in heel de Bijbel vind je christenen die roemen in verdrukking!’

ARTIKEL

Gods soevereiniteit in tijden van corona

Het doet er niet zoveel toe wat wij allemaal vinden van het coronavirus. Maar wat God er van vindt doet er absoluut wel toe. En Hij zwijgt daar niet over. Er is bijna geen pagina in de Bijbel te vinden die niet iets te zeggen heeft in deze crisis.

ARTIKEL

C.S. Lewis over het Coronavirus

Het is inmiddels duidelijk dat Covid-19 een dodelijke pandemie is die wereldwijd ernstige gevolgen heeft. Alle nodige voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen. Maar de woorden die C.S. Lewis 72 jaar geleden schreef zijn ook nu nog relevant. Je hoeft voor ‘atoombom’ alleen maar ‘coronavirus’ in te vullen.

© Geloofstoerusting – 2020